Кошик
66 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 14.02).

+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Бульйон Фрейзера (М1327)

1 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • Під замовлення
  • Код: 16823
clockВідправка з 27 лютого 2025
Бульйон Фрейзера (М1327)
Бульйон Фрейзера (М1327)Під замовлення
1 ₴
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Цей бульйон рекомендується комітетом ISO для первинного і вторинного збагачення, виділення і підрахунку Listeria monocytogenes у харчових продуктах та кормах для тварин. 

Склад**:

Інгредієнти
грам/літр
Пептон
5,00
Ферментативний гідролізат казеїну
5,00
Дріжджовий екстракт
5,00
М'ясний екстракт
5,00
Натрію хлорид
20,00
Натрію гідрофосфат (х2Н2О)
12,0
Калію дигідрофосфат
1,35
Ескулін
1,00
Літію хлорид
3,00
Кінцеве значення ph (при 25°С) 7,2 ± 0,2

** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам

Приготування:

Розмішати 54,92 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Підігріти (при необхідності) для повного розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1 атм (1210C) 15 хвилин. Остудити до 45-50°С і асептично додати: для отримання 1000 мл середовища первинного збагачення ― розчинений вміст 1 флакончика з селективною добавкою Фрейзера (FD125I) і 2 флакончиків з добавкою Фрейзера (FD141); для отримання 500 мл середовища вторинного збагачення ― по одному флакончика кожної добавки. Ретельно перемішати і розлити в стерильний посуд.

Примітка: Хлорид літію отруйний. Уникати контакту і вдихання парів. При попаданні на шкіру негайно рясно промити її водою.

Принцип і оцінка результату:

Дана середовище готується по прописи Fraser і Sperber (1) з невеликою модифікацією. Вона рекомендована міжнародним комітетом (ISO) для первинного і вторинного збагачення, виділення і підрахунку Listeria monocytogenes в пищевых продуктах и кормах для животных. Различия состоят лишь в используемых добавках. Пептон, гидролизат казеина, мясной и дрожжевой экстракты используются в качестве источника углерода, азота, витаминов и минеральных веществ, хлорид лития подавляет рост энтерококков. Налидиксовая кислота акрифлавин повышают селективность среды, подавляя рост грамотрицательных и грамположительных микроорганизмов. Листерии гидролизуют эскулин до глюкозы и эскулетина, который, реагируя с цитратом аммонийного железа, образует комплексное соединение, окрашивающее среду в темно-коричневый или черный цвет.

Пробы засевают в среду первичного обогащения (с содержимым 1 флакончика добавки FD125I и 2 флакончиков добавки FD141 на 1000 мл среды) и инкубируют 24 ч при 30°C. Затем 0,1 мл культуральной жидкости переносят в среду вторичного обогащения (с содержимым 1 флакончика добавки FD125I и 1 флакончика добавки FD141 на 500 мл среды) и инкубируют 48 ч при 35-37°C. После обогащения культуры высевают на оксфордский агар и/или среду PALCAM для выделения и подсчета листерий.

Контроль качества:

Внешний вид порошка:

Гомогенный сыпучий желтый порошок.

Цвет и прозрачность готовой среды:

Готовая среда имеет желтую окраску, прозрачна. После внесения добавок раствор дает флюоресценцию и может содержать легкий преципитат.

Кислотность среды:

При 25°С водный раствор (5,49% вес/об) имеет рН 7,2 ± 0,2.

Культуральные свойства:

Ростовые характеристики референс-штаммов через 24-48 ч при 35°С .

Штаммы микроорганизмов (АТСС)
Рост
Гидролиз эскулина*
Listeria monocytogenes (19112)
Хороший или обильный
+
Listeria monocytogenes (19111)
Хороший или обильный
+
Listeria monocytogenes (19118)
Хороший или обильный
+
Listeria monocytogenes (19117)
Хороший или обильный
+
Enterococcus faecalis (29212)
Подавляется
Escherichia coli (25922)
Пригнічується
Staphylococcus aureus (25923)
Пригнічується

Примітка: * почорніння середовища

Характеристики
Основні
ВиробникHiMedia
Країна виробникІндія
Інформація для замовлення
  • Ціна: 1 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner