Середовища рекомендують для селективного збагачення і виділення сальмонел з харчових продуктів і інших об'єктів зовнішнього середовища.
Склад**:
Інгредієнти
|
М1137 грам/літр
|
М1137І грам/літр
|
---|---|---|
Гідролізат казеїну
|
–
|
5,00
|
Папаиновый перевар соєвого борошна
|
5,00
|
–
|
Натрію хлорид
|
8,00
|
8,00
|
Калію дигідрофосфат
|
1,60
|
1,60
|
Магнію хлорид (х 6 Н2О)
|
40,00
|
40,00
|
Малахітовий зелений
|
0,04
|
0,04
|
Кінцеве значення ph (при 25°С) 5,2 ± 0,2
|
|
|
** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 30,0 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Обережно підігріти (при необхідності) для повного розчинення частинок. Розлити у пробірки. Стерилізувати автоклавуванням при 0,7 атм (115°С) протягом 15 хв.
Принцип і оцінка результату:
Спочатку запропонована Раппопортом і співавторами середовище (1) потім була модифікована Василиадисом і співавт. (2), які знизили концентрацію малахітового зеленого і підвищили температуру інкубування до 43°С. Цю середу рекомендують для селективного збагачення і виділення сальмонел з харчових продуктів і інших об'єктів зовнішнього середовища. Фахівці міжнародного комітету (ISO) рекомендували для визначення сальмонел середу гідролізатом казеїну (3). Встановлено, що гідролізат казеїну стимулює ріст сальмонел.
Досліджуваний матеріал вносять у Забуференную пептонную воду (М614) і інкубують при 35°С протягом 16-20 ч. Потім збагачений матеріал пересівають на модифіковану середу Раппопорта-Васидиадиса і інкубують 24-48 год при 42±1°С, після чого матеріалом засівають Агар з діамантовим зеленим (М016).
Контроль якості:
Зовнішній вигляд порошку:Гомогенний сипучий жовтий порошок.
Колір і прозорість готової середовища:Середовище має синє забарвлення, прозора, без будь-яких преципітату.
Кислотність середовища:При 25°С водні розчини (3,0% вага/об) мають рН 5,2 ± 0,2.
Культуральні властивості:Ростові характеристики референс-штамів через 24-48 год при ...
Штами мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання при 37°С
|
Зростання при 42±1°С
|
---|---|---|
Salmonella typhimurium (14028)
|
Рясний
|
Рясний
|
Salmonella paratyphi B
|
Хороший
|
Хороший
|
Salmonellatyphi (6539)
|
Середній або хороший
|
Середній
|
Escherichia coli (25922)
|
Середній
|
Слабкий
|
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 1 ₴