Агар Сабуро з глюкозою і хлорамфеніколом(М1067)
1 ₴/кг
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Під замовлення
- Код: 18850
- +380 (67) 383-80-09
- +380 (96) 258-70-73
Sabouraud Chloramphenicol / Dextrose Agar
|
M1067 / M063 |
Агар Сабуро з хлорамфеніколом рекомендують для селективного культивування дріжджових і цвілевих грибів, а Агар Сабуро з глюкозою використовують також для культивування кислотолюбивих бактерій.
Склад**:
Інгредієнти
|
М1067 грам/літр
|
М063 грам/літр
|
---|---|---|
Мікологічний пептон
|
–
|
10,00
|
Гідролізат казеїну
|
5,00
|
–
|
Пептичний перевар тваринної тканини
|
5,00
|
–
|
Глюкоза
|
40,00
|
40,00
|
Хлорамфенікол
|
0,05
|
–
|
Агар-агар
|
15,00
|
15,00
|
Кінцеве значення ph (при 25°С) 5,6 ± 0,2
|
|
|
** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 65,0 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Підігріти до кипіння для повного розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121°С) протягом 15 хв.
Принцип і оцінка результату:
Агар Сабуро з глюкозою є модифікацією (1) прописи, запропонованої Sabouraud (2) для культивування грибів, зокрема тих, які пов'язані з інфекціями шкіри. Агар Сабуро з глюкозою рекомендований американської Фармакопеї для тесту на присутність мікроорганізмів (3). Для виділення патогенних грибів з матеріалів, рясно контамінованих грибами або бактеріями, в цю середу часто додають антибіотики, наприклад, хлорамфенікол (4).
Мікологічний пептон, гідролізат казеїну і пептичний перевар тваринної тканини служать джерелом необхідних поживних речовин для росту. Глюкоза є джерелом енергії. Хлорамфенікол пригнічує ріст широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, надаючи середовищі селективність відносно грибів (5). Низьке значення рН сприяє зростанню грибів і пригнічує ріст бактерій, контаминирующих клінічний матеріал (6). Оскільки деякі патогенні гриби можуть утворювати легко захоплюємося повітряними потоками спори, для профілактики лабораторних заражень дослідження рекомендується проводити в ламінарному боксі.
Контроль якості:
Зовнішній вигляд порошку:Гомогенний сипучий світло-жовтий порошок.
Щільність готової середовища:Утворюється середовище, що відповідає за щільністю 1,5%-ному агаровому гелю.
Колір і прозорість готової середовища:Основа середовища має жовте забарвлення, прозора або злегка опалесцирует, коли в чашках Петрі формується гель.
Кислотність середовища:При 25°С водні розчини (6,5% вага/об) мають рН 5,6 ± 0,2.
Культуральні властивості:Ростові характеристики референс-штамів через 48-72 при 30°С.
Штами мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання
|
Зростання (з хлорамфеніколом)
|
---|---|---|
Aspergillus niger (16404)
|
Рясний
|
Рясний
|
Candida albicans (10231)
|
Рясний
|
Рясний
|
Trichophytonrubrum(28191)
|
Рясний
|
Рясний
|
Saccharomycescerevisiae(9763)
|
Рясний
|
Рясний
|
Escherichiacoli (25922)
|
Рясний*
|
Пригнічується
|
Lactobacilluscasei (9595)
|
Рясний
|
Пригнічується
|
Примітка: * = пригнічується на середовищі з низьким значенням рН
Умови і терміни зберігання:
Порошок М063 зберігати при температурі нижче +25°С, порошок М1067 – при температурі нижче +8°С. Використати до дати, зазначеної на етикетці. Готове середовище зберігати при температурі +2...8°С.
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 1 ₴/кг