Приготування:
Розмішати 27,9 г порошку М1296 або 26,25 г порошку M1466 в 1000 мл дистильованої води. Обережно прокип'ятити для повного розчинення частинок. НЕ АВТОКЛАВИРОВАТЬ СЕРЕДУ! Охолодити до 50°С. Перемішати і розлити в стерильні чашки Петрі.
Принцип і оцінка результату:
Ці середовища являють собою модифіковану пропис середовища Rambach (1), призначеної для диференціації сальмонел від інших кишкових бактерій. В основі прописи Rambach лежить диференціація сальмонел з утилізації пропіленгліколю та взаємодія з хромогенным індикатором. У прописах даних середовищ для ідентифікації та диференціації сальмонел використовується тільки хромогенная суміш.
Пептичний перевар тваринної тканини або спеціальний пептон і дріжджовий екстракт забезпечують рясний ріст бактерій, а жовчні солі пригнічують ріст грампозитивних мікроорганізмів, надаючи середовищі селективні властивості відносно кишкових бактерій. Колонії E. coli і сальмонел легко помітні: перші пофарбовані в синій колір внаслідок характерної для E. coli ?-глюкуронидазной активності, сальмонел – світло-лілові з ореолом (М1296) або рожево-червоні (М1466) колонії. Колонії інших мікроорганізмів безбарвні. Характерний колір колоній сальмонел обумовлений взаємодією з хромогенной сумішшю.
Контроль качества:
Внешний вид:
Гомогенный сыпучий порошок светло-желтого (М1296) или розово-желтого (М1466) цвета.
Плотность готовой среды:
По плотности соответствует 1,3 % (М1296) или 1,2 % (М1466) агаровому гелю.
Цвет и прозрачность готовой среды:
В чашках Петри формируется слегка опалесцирующий гель светло-янтарного (М1296) или розово-красного (М1466) цвета.
Кислотность:
При 25°С 2,79%-й (вес/об) водный раствор М1296 имеет рН 7,7 ± 0.2, а 2,62 %-й (вес/об) водный раствор М1466 имеет рН 7,3 ± 0.2.
Культуральные свойства:
Ростовые характеристики референс-штаммов через 24-48 ч при 35-37°С.
Розмішати 27,9 г порошку М1296 або 26,25 г порошку M1466 в 1000 мл дистильованої води. Обережно прокип'ятити для повного розчинення частинок. НЕ АВТОКЛАВИРОВАТЬ СЕРЕДУ! Охолодити до 50°С. Перемішати і розлити в стерильні чашки Петрі.
Принцип і оцінка результату:
Ці середовища являють собою модифіковану пропис середовища Rambach (1), призначеної для диференціації сальмонел від інших кишкових бактерій. В основі прописи Rambach лежить диференціація сальмонел з утилізації пропіленгліколю та взаємодія з хромогенным індикатором. У прописах даних середовищ для ідентифікації та диференціації сальмонел використовується тільки хромогенная суміш.
Пептичний перевар тваринної тканини або спеціальний пептон і дріжджовий екстракт забезпечують рясний ріст бактерій, а жовчні солі пригнічують ріст грампозитивних мікроорганізмів, надаючи середовищі селективні властивості відносно кишкових бактерій. Колонії E. coli і сальмонел легко помітні: перші пофарбовані в синій колір внаслідок характерної для E. coli ?-глюкуронидазной активності, сальмонел – світло-лілові з ореолом (М1296) або рожево-червоні (М1466) колонії. Колонії інших мікроорганізмів безбарвні. Характерний колір колоній сальмонел обумовлений взаємодією з хромогенной сумішшю.
Контроль качества:
Внешний вид:
Гомогенный сыпучий порошок светло-желтого (М1296) или розово-желтого (М1466) цвета.
Плотность готовой среды:
По плотности соответствует 1,3 % (М1296) или 1,2 % (М1466) агаровому гелю.
Цвет и прозрачность готовой среды:
В чашках Петри формируется слегка опалесцирующий гель светло-янтарного (М1296) или розово-красного (М1466) цвета.
Кислотность:
При 25°С 2,79%-й (вес/об) водный раствор М1296 имеет рН 7,7 ± 0.2, а 2,62 %-й (вес/об) водный раствор М1466 имеет рН 7,3 ± 0.2.
Культуральные свойства:
Ростовые характеристики референс-штаммов через 24-48 ч при 35-37°С.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 ₴