Кошик
63 відгуків
promo_banner
+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Агар глюкозо-триптонный М092 HIMEDIA

1 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • Під замовлення
  • Код: 19541
clockВідправка з 20 листопада 2024
Агар глюкозо-триптонный М092 HIMEDIA
Агар глюкозо-триптонный М092 HIMEDIAПід замовлення
1 ₴
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Эти среды рекомендуются для определения и подсчета мезофильных и термофильных аэробных микроорганизмов в пищевых продуктах.

 

Dextrose Tryptone Agar (M092)
Рост Bacillus stearothermophilus

 

 

  

Состав**:

Ингредиенты
М092 грамм/литр
М122 грамм/литр
М913 грамм/литр
М914 грамм/литр
Гидролизат казеина
10,00
10,00
10,00
10,00
Глюкоза
5,00
5,00
5,00
5,00
Калия гидрофосфат
1,25
1,25
Дрожжевой экстракт
1,00
1,00
Бромкрезоловый пурпурный
0,04
0,04
0,04
0,04
Агар-агар
15,00
15,00
Кінцеве значення рН
 
 
 
 
(при 25°С) 6,7 ± 0,2
 
 
 
 

** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам

Приготування:

Розмішати 30,0 г порошку М092, 15,0 г порошку М122, 32,3 г порошку М913 або 17,3 г порошку М914 в 1000 мл дистильованої води. Підігріти до кипіння для повного розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121°С) протягом 15 хв.

Принцип і оцінка результату:

Вперше для культивування і підрахунку термофільних бактерій глюкозо-пептонний агар застосував Williams (1). В якості середовища загального призначення вона рекомендується американськими агрохимиками (2, 3). Модифіковані середовища (М913 і М914) є більш поживними, так як до їх складу введено дріжджовий екстракт і фосфат. Їх використовують для дослідження консервованих продуктів, цукру і крохмалю на термофільні бактерії, що викликають псування домашніх заготовок (квашень), наприклад, Bacillus stearothermophilus (4) и для исследования чашечным методом количества мезофильных и термофильных аэробов в подсластителях для замороженного десерта (5), а также для подсчета аэробных микроорганизмов в сиропах. Гидролизат казеина служит источником питательных веществ, глюкоза – источником энергии, а бромкрезоловый пурпурный – индикатором рН. Колонии продуцирующих кислоту микроорганизмов окрашиваются в желтый цвет. Чашки рекомендуется инкубировать при 55°С во влажной атмосфере в течение 48 ч. Ці середовища корисні для підрахунку термофільних і мезофільних мікроорганізмів в кашах, виробах зі злакових культур, сухофруктів, висушених овочів та спецій (6).

Контроль якості:

Зовнішній вигляд порошку:

Гомогенний сипучий світло-жовтий грубий порошок.

Щільність готової середовища:

Утворюється середовище, що відповідає за щільністю 1,5%-ному (М092 і М913) агаровому гелю.

Колір і прозорість готової середовища:

Готове середовище має лілового забарвлення, злегка опалесцирует, якщо в чашках Петрі або пробірки формується гель.

Кислотність середовища:

При 25°С водні розчини М092 (3,0% вага/об), М122 (1,5% вага/об), М913 (3,23% вага/об) або М914 (1,73% вага/об) мають рН 6,7 ± 0,2.

Культуральні властивості:

Ростові характеристики референс-штамів через 48 год при 55°С.

Штами мікроорганізмів (АТСС)
Зростання
Колір колоній на агарі
Bacillus coagulans (8038)
Хороший або рясний
Жовтий
Bacillus stearothermophilus (7953)
Хороший або рясний
Жовтий
Bacillus brevis (8246)
Хороший або рясний*
Жовтий

Примітка:
* незалежно від ферментації глюкози

Характеристики
Основні
ВиробникHiMedia
Країна виробникІндія
Інформація для замовлення
  • Ціна: 1 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner