
Агар диференціальний Сальмонела М1078/ Середа Радж Ханса
1 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Під замовлення
- Код: 20631

- +380 (67) 383-80-09
- +380 (96) 258-70-73
Ці середовища використовують для ідентифікації та диференціації сальмонел від інших ентеробактерій, зокрема, протеев.
Диференціація сальмонел на агарі Salmonella Differential Agar (M1078):
Escherichia coli (сині), Salmonella серовару Typhimurium (червоні) і Salmonella серовару Typhi (безбарвні)
Склад*:
Інгредієнти | М1078 грам/літр | М1082 грам/літр |
---|---|---|
Частина А:
|
|
|
Пептон спеціальний
|
8,00
|
8,00
|
Дріжджовий екстракт
|
2,00
|
3,00
|
Дезоксихолат натрію
|
1,00
|
1,00
|
Натрію хлорид
|
–
|
5,00
|
Індикатор ВС
|
2,00
|
2,00
|
Агар-агар
|
12,00
|
12,00
|
Частина В:
|
|
|
Пропіленгліколь
|
10,00
|
10,00
|
|
|
|
Кінцеве значення ph (при 25°С) 7,3 ± 0,2
|
|
|
* Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 10,0 г рідини «Частина» в 1000 мл дистильованої води. Додати 25,0 г порошку Частини А (М1078) або 31,0 г порошку Частини А (М1082). Прокип'ятити з частим помішуванням для повного розчинення частинок. НЕ АВТОКЛАВИРОВАТЬ. Остудити до 45-50°С, ретельно перемішати і розлити в стерильні чашки Петрі.
Принцип і оцінка результату:
Ці середовища являють собою невелику модифікацію вихідної прописи, запропонованої Rambach (1), що використовується для диференціації сальмонел від протеев та інших ентеробактерій. Такі ознаки, як ферментація лактози і утворення сірководню враховують на багатьох середовищах для ідентифікації та диференціації сальмонел (2), наприклад, на Агарі Сальмонела-Шигелла, КЛД-агарі та ін. Освіта кислоти з пропіленгліколю – нове властивість сальмонел, яке використано при складанні диференціальних середовищ для сальмонел.
Спеціальний пептон і дріжджовий екстракт забезпечують рясний ріст бактерій, тоді як дезоксихолат надає середовищі селективні властивості відносно кишкових бактерій, пригнічуючи ріст грампозитивних мікроорганізмів. В присутності кислоти, що утворюється з пропіленгліколю, індикатор ВС стає рожевим. Здатність ферментировать лактозу визначають за допомогою індикатора на фермент β-галактозидазу. Лактозоположительные (володіють b-галактозидазной активністю) бактерії утворюють у присутності індикатора речовина блакитного кольору, яке забарвлює їх колонії в такий же колір (3).
Сальмонели утворюють кислоту при ферментації пропіленгліколю і після взаємодії з індикатором рН формують типові червоні колонії. В інших грамнегативних кишкових бактерій формуються безбарвні колонії. Salmonella typhimurium і Salmonella enteritidis утворюють червоні колонії.
Контроль якості:
Зовнішній вигляд порошку:Частина А:
Гомогенний сипучий рожевий порошок.
Частина В:
Безбарвна в'язка рідина.
Щільність готової середовища:Утворюється середовище, відповідна по щільності 1,2%-ному агаровому гелю.
Колір і прозорість готової середовища:Середовище має світло-оранжеве забарвлення, прозора або злегка опалесцирует, коли в чашках Петрі формується гель.
Кислотність середовища:При 25°С водні розчини Частини А М1078 (2,5% вага/об) або Частини А М1082 (3,1% вага/об) мають рН 7,3 ± 0,2.
Культуральні властивості:Ростові характеристики референс-штамів через 24-48 год при 35°С.
Штами мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання
|
Колір колоній
|
---|---|---|
Salmonella enteritidis (13076)
|
Рясний
|
Червоні
|
Salmonella typhimurium (14028)
|
Рясний
|
Червоні
|
Salmonella typhi (6539)
|
Рясний
|
Безбарвні
|
Escherichia coli (25922)
|
Рясний
|
Блакитні
|
Klebsiella pneumoniae (13883)
|
Рясний
|
Блакитні
|
Proteus mirabilis (25933)
|
Рясний
|
Безбарвні
|
Shigella flexneri (12022)
|
Рясний
|
Безбарвні
|
Staphylococcus aureus (25923)
|
Пригнічується
|
–
|
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 1 ₴