Кошик
63 відгуків
promo_banner
+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Сольовий агар / бульйон з манітом M118 / М383

663 ₴

  • В наявності
  • Код: 19543
Сольовий агар / бульйон з манітом M118 / М383
Сольовий агар / бульйон з манітом M118 / М383В наявності
663 ₴
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Ці середовища використовують в якості селективних для виділення клінічно значимих культур стафілококів.

 

 

 

Ріст Staphylococcus aureus на сольовому агарі з манітом (M118)

 

Склад**:

Інгредієнти
М118 грам/літр
М383 грам/літр
Протеозопептон
10,00
10,00
М'ясний екстракт
1,00
1,00
Натрію хлорид
75,00
75,00
D-Маніт
10,00
10,00
Феноловий червоний
0,025
0,025
Агар-агар
15,00
Кінцеве значення ph (при 25°С) 7,4 ± 0,2
 
 

** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам

Приготування:

Розмішати 111,0 г порошку М118 або 96,0 г порошку М383 в 1000 мл дистильованої води. Прокип'ятити для повного розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121°С) протягом 15 хв. При бажанні до середовища М118 можна додати (до 5% об/об) емульсію яєчного жовтка (FD045). Ретельно перемішати і розлити у відповідні ємності.

Принцип і оцінка результату:

Ці середовища готують у відповідності з прописом Чепмена (1) і використовують в якості селективних для виділення клінічно значимих культур стафілококів. Їх рекомендують для визначення і підрахунку коагулазонегативних стафілококів в молоці (2), харчових продуктах (3) і іншому матеріалі. Для оцінки мікробного обсіменіння матеріалів використання цих середовищ регламентується американської Фармакопеї (4).

Середовища містять протеозопептон і м'ясний екстракт, що робить їх дуже поживними зважаючи змісту необхідних ростових факторів. Разом з тим зростання бактерій, крім стафілококів, пригнічується високою концентрацією (7,5%) хлориду натрію. Маніт є ферментируемым і диференціювальними субстратом, а також джерелом вуглецю. Штами Staphylococcus aureus, вырастающие на этой среде, ферментируют маннит и образуют желтые колонии, окруженные зоной пожелтения среды. Большинство коагулазоотрицательных стафилококков и микрококков не ферментируют маннит и растут, образуя мелкие красные колонии, окруженные красной или лиловой зоной. Цвет среды и колоний определяется реакцией индикатора фенолового красного, который при рН 8,4 имеет красный, а при рН 6,8 – желтый цвет. В случае добавления (до 5% об/об) эмульсию яичного желтка (FD045) на среде можно определять не только ферментацию маннита, но и липазную активность микроорганизмов. Эмульсия в солевой среде становится прозрачной, поэтому при наличии липазной активности вокруг колоний формируется желтая непрозрачная зона (5). Колонии предположительно Коагулазоположительных стафилококков окружены яркими желтыми зонами, тогда как колонии непатогенных стафилококков образуют колонии с красновато-лиловыми зонами.

Контроль качества:

Внешний вид порошка:

Гомогенный сыпучий светло-розовый порошок.

Плотность готовой среды:

Образуется среда, соответствующая по плотности 1,5%-ному агаровому гелю (М118).

Цвет и прозрачность готовой среды:

Среда имеет красную окраску, прозрачна или слегка опалесцирует, если в чашках Петри формируется гель.

Кислотность среды:

При 25°С водные растворы М118 (11,1% вес/об) или М383 (9,6% вес/об) имеют рН 7,4 ± 0,2.

Культуральные свойства:

Ростовые характеристики референс-штаммов через 18-48 ч при 35-37°С.

Штаммы микроорганизмов (АТСС)
Рост
Цвет колоний на среде М118
Staphylococcus aureus (25923)
Хороший или обильный
Желтые
Staphylococcus epidermidis (12228)
Средний или хороший
Красные
Escherichia coli (25922)
Пригнічується
Характеристики
Основні
ВиробникHiMedia
Країна виробникІндія
Інформація для замовлення
  • Ціна: 663 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner