Цей бульйон використовують для культивування дріжджових і цвілевих грибів, а також кислотостійких мікроорганізмів.
Склад**:
Інгредієнти
|
грам/літр
|
---|---|
Пептон спеціальний
|
10,0
|
Глюкоза
|
20,0
|
Кінцеве значення ph (при 25°С) 5,6 ± 0,2
|
** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 30,0 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Прокип'ятити для повного розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121°С) протягом 15 хв.
Принцип і оцінка результату:
Этот бульон является модификацией среды, описанной Сабуро (1). Он полезен для культивирования дрожжевых и плесневых грибов, особенно связанных с заболеваниями кожи.
Пептон является источником азотистых питательных веществ, а глюкоза – источником энергии
Контроль качества:
Внешний вид порошка:Гомогенный сыпучий светло-желтый порошок.
Цвет и прозрачность готовой среды:Готовая среда имеет светло-янтарную окраску, прозрачна, без какого-либо преципитата.
Кислотность среды:При 25°С водный раствор (3,0 % вес/об) имеет рН 5,6 ± 0,2.
Культуральные свойства:Ростові характеристики референс-штаму через 40-72 ч при 30 °С.
Штам мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання
|
---|---|
Aspergillus niger (16404)
|
Добрий або відмінний
|
Candida albicans (10231)
|
Добрий або відмінний
|
Escherichia coli (25922)
|
Добрий або відмінний*
|
Lactobacillus casei (9595)
|
Добрий або відмінний
|
Saccharomyces cerevisiae (9763)
|
Добрий або відмінний
|
Примітка: * на кислому середовищі зростання пригнічується
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 1 ₴