Бульйон використовують для ефективного збагачення і виділення сальмонел.
Склад**:
Інгредієнти
|
грам/літр
|
---|---|
Гідролізат казеїну
|
7,00
|
Папаиновый перевар соєвого борошна
|
2,30
|
Натрію хлорид
|
2,30
|
Кальцію карбонат
|
25,00
|
Натрію тіосульфат
|
40,70
|
Ox bile (препарат жовчі очищеної)
|
4,75
|
** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 82,0 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Підігріти до кипіння для повного розчинення частинок. НЕ АВТОКЛАВИРОВАТЬ. Охолодити і безпосередньо перед вживанням асептично додати 19 мл розчину йоду (20,0 г йоду і 25,0 г калію йодиду в 100 мл стерильної дистильованої води) і 9,5 мл 0,1%-ого розчину брильянтової зелені. Перед розливом у стерильні пробірки ретельно перемішати для рівномірного розподілу частинок карбонату кальцію.
Принцип і оцінка результату:
Цей бульйон спочатку був розроблений Мюллером (1), а потім модифікований Кауфманом (2, 3) і рекомендований фахівцями АРНА (4) для збагачення і виділення сальмонел.
Кауфман запропонував ввести діамантовий зелений та препарат жовчі (Ox bile) для пригнічення росту комменсалов і більш ефективного виділення сальмонел. Діамантовий зелений додають після нагрівання середовища, так як воно знижує його селективні властивості. Для придушення зростання протеев (5) можна додати в середу 4 мг/л антибіотика новобиоцина.
Гидролизат казеина и папаиновый перевар соевой муки содержат важнейшие питательные вещества для роста бактерий.
Примерно 10,0 г исследуемого образца вносят в 100 мл бульона, тщательно встряхивают и помещают флакон в водяную баню при 45°С на 15 минут. Затем флаконы переставляют в термостат или водяную баню при 43°С. Через 18-24 и 48 часов инкубирования делают высевы на модифицированный агар с бриллиантовым зеленым (М016).
Данная среда не подходит для роста Salmonella typhi, Salmonella pullorum и некоторых других сальмонелл.
Контроль качества:
Внешний вид порошка:Гомогенный сыпучий кремовый порошок.
Колір і прозорість готової середовища:При додаванні діамантового зеленого і розчину йоду середовище стає світло-зеленим, опалесцирует, має виражений білий преципітат.
Культуральні властивості:Ростові характеристики референс-штамів через 18-48 годин при 43°С.
Штами мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання
|
---|---|
Salmonella typhimurium (14028)
|
Рясний
|
Salmonella enteritidis (13076)
|
Рясний
|
Salmonella paratyphi A
|
Рясний
|
Salmonella paratyphi B
|
Рясний
|
Escherichia coli (25922)
|
Слабкий або відсутній
|
Proteus vulgaris (13315)
|
Слабкий або відсутній
|
Salmonella typhi (6539)
|
Пригнічується
|
Shigella flexneri (12022)
|
Пригнічується
|
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 475 ₴