Цей агар рекомендують для виділення сальмонел та шигел.
Склад**:
Інгредієнти
|
грам/літр
|
---|---|
М'ясний екстракт
|
5.00
|
М'ясний пептон
|
5.00
|
Лактоза
|
10.00
|
Натрію тіосульфат
|
5.40
|
Цитрат заліза
|
1.00
|
Дезоксихолат натрію
|
3.00
|
Нейтральний червоний
|
0.02
|
Агар-агар
|
12.00
|
Кінцеве значення ph (при 25°С) 7,5 ± 0,2
** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам
Приготування:
Розмішати 41,42 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Підігріти для повного розчинення частинок. НЕ ПЕРЕГРІВАТИ І НЕ АВТОКЛАВИРОВАТЬ СЕРЕДУ. Перегрівання шкодить якості середовища.
Принцип і оцінка результату:
Цей агар рекомендують для виділення сальмонел та шигел (1). М'ясний пептон і м'ясний екстракт є джерелом необхідних поживних речовин для росту мікроорганізмів. Дезоксихолат натрію пригнічує ріст всіх грампозитивних бактерій. Лактоза дозволяє диференціювати лактозоположительные (наприклад, E. coli) від лактозоотрицательных бактерій (сальмонел або шигел). Ферментирующие лактозу бактерії утворюють рожево-червоні колонії з огляду абсорбції індикатора нейтрального червоного. Не ферментирующие лактозу мікроорганізми формують безбарвні колонії з чорним центром (у разі утворення сірководню), у шигел колонії без чорного центру (2).
Контроль якості:
Зовнішній вигляд порошку:Гомогенний сипучий світло-рожевий порошок.
Щільність готової середовища:
Утворюється середовище, відповідна по щільності 1,2% агаровому гелю.
Колір і прозорість готової середовища:Готове середовище має червонувато-оранжеве забарвлення, прозора або злегка опалесцирует, якщо в чашках Петрі формується платівка гелю.
Кислотність середовища:При 25°С водний розчин (4,14% вага/об) має рН 7,5 ± 0,2.
Культуральні властивості:Ростові характеристики референс-штамів через 18-48 годин при 35°С .
Штами мікроорганізмів (АТСС)
|
Зростання
|
Колір колоній
|
Освіта H2S
|
---|---|---|---|
Escherichia coli (25922)
|
Слабкий
|
Червоні з жовчним преципитатом навколо
|
–
|
Enterococcus faecalis (29212)
|
Пригнічується
|
–
|
–
|
Salmonella серовару Enteritidis (13076)
|
Пригнічується
|
Безбарвні
|
+
|
Shigella flexneri (12022)
|
Хороший
|
Безбарвні
|
–
|
Salmonella серовару Typhimurium (14028)
|
Рясний
|
Безбарвні
|
+
|
Основні | |
---|---|
Виробник | HiMedia |
Країна виробник | Індія |
- Ціна: 1 ₴