Кошик
66 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 14.02).

+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Агар Клиглера

676 ₴/кг

  • В наявності
  • Код: 16801
Агар Клиглера
Агар КлиглераВ наявності
676 ₴/кг
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Це середовище в якості диференціальної рекомендують для вивчення у грамнегативних бактерій кишкового походження здібності ферментировать глюкозу і лактозу, а також продукувати сірководень.

Склад**:

Інгредієнти
грам/літр
Пептичний перевар тваринної тканини
15,00
М'ясний екстракт
3,00
Дріжджовий екстракт
3,00
Протеозопептон
5,00
Лактоза
10,00
Глюкоза
1,00
Заліза сульфат
0,20
Натрію хлорид
5,00
Натрію тіосульфат
0,30
Феноловий червоний
0,024
Агар-агар
15,00
Кінцеве значення ph (при 25°С) 7,4 ± 0,2
 
 

** Склад вивірений і доведений до відповідності необхідним параметрам

Приготування:

Розмішати 57,5 г порошку в 1000 мл дистильованої води. Прокип'ятити для повного розчинення частинок. Ретельно перемішати і розлити у пробірки. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121°С) протягом 15 хв. Остудити пробірки в такому положенні, щоб отримати скошену частину і стовпчик висотою 2,5 див.

Найкращі результати отримують на свіжоприготованою середовищі.

Не рекомендується застосовувати пробірки з кришками, що загвинчуються і флакони.

Принцип і оцінка результату:

Клиглер розробив середовище для диференціації бактерій тифо-паратифозної групи (1). Потім він провів оцінку цій середовища у поєднанні з подвійною середовищем Ресселя (2, 3). Bailay і Lacey (4) запропонували замінити індикатор Андреде на феноловий червоний, що дозволяє диференціювати грамнегативні бактерії по їх здатності ферментировать глюкозу і лактозу і продукувати сірководень. На агарі Клиглера можна відрізняти бактерії, ферментирующие і не ферментирующие лактозу, Salmonella typhi від інших сальмонел, а також Salmonella paratyphi А від Salmonella schottmuelleri і Salmonella enteritidis.

Тіосульфат натрію і сульфат заліза підсилюють утворення сірководню. Феноловий червоний – індикатор рН. Про ферментації глюкози свідчить жовтий стовпчик, лактози – жовтий скіс, про утворення сірководню – почорніння стовпчика. На агар Клиглера для попередньої ідентифікації засівають чисті культури з чашкових середовищ, наприклад, Агару Макконкі (М082), Вісмут-сульфітного агару (М027) або Дезоксихолат-цитратного агару (М065), Агару Сальмонела-Шигелла (М108).

Контроль якості:

Зовнішній вигляд порошку:

Гомогенний сипучий світло-рожевий порошок.

Щільність готової середовища:

Утворюється середовище, що відповідає за щільністю 1,5%-ному агаровому гелю.

Колір і прозорість готової середовища:

Готове середовище має червоне забарвлення, прозора або злегка опалесцирует, якщо в пробірках формується стовпчик і скіс гелю.

Кислотність середовища:

При 25°С водний розчин (5,75% вага/об) має рН 7,4 ± 0,2.

Культуральні властивості:

Ростові характеристики референс-штамів через 18-24 год при 37°С.

Штами мікроорганізмів (АТСС)
Зростання
Скіс
Стовпчик
Газ
Сірководень
Citrobacter freundii (8090)
Рясний
До
До
+
+
Escherichia coli (25922)
Рясний
До
До
+
Enterobacter aerogenes (13048)
Рясний
До
До
+
Klebsiella pneumoniae (13883)
Рясний
До
До
+
Proteus vulgaris (6380)
Рясний
Щ
До
+
Salmonella enteritidis (13076)
Рясний
Щ
До
+
+
Salmonella paratyphi A (5006)
Рясний
Щ
До
+
Salmonella schottmuelleri
Рясний
Щ
До
+
+
Salmonella typhi (6539)
Рясний
Щ
До
+
Shigella flexneri (12022)
Рясний
Щ
До

Примітка:
До ― утворення кислоти (жовтий колір);
Щ ― освіта лугу (червоний колір);
"+" ― позитивна реакція (почорніння);
"–" ― негативна реакція (середа без зміни).

Характеристики
Основні
Країна виробникУкраїна
ВиробникАтма
Інформація для замовлення
  • Ціна: 676 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner