Склад.
― Пептон ферментативний – 10,0
― Гідролізат казеїну неглибокій ступеня розщеплення сухий ферментативний ― 10,0
― Дріжджовий екстракт – 1,0
Натрію хлорид – 3,4
― Натрію сульфіт – 0,8
― Натрію гідрофосфат – 0,75
― лактоза – 10,0
― фуксин основний – 0,2
― агар мікробіологічний – 10,5 ± 2,5
pH 7,3 ± 0,2
Опис.
Препарат являє собою дрібнодисперсний гігроскопічний світлочутливий порошок світло-бузкового кольору. Препарат розфасований по 300г. у поліетиленові банки.
Призначення.
Живильне середовище призначена для виділення ентеробактерій з харчових продуктів, питної та стічних вод і їх диференціації.
Спосіб приготування.
Препарат у кількості 47,2 гр. розмішати в 1л дистильованої води, нагріти до кипіння і кип'ятити 3 хв до повного розплавлення агару. Гарячу середу профільтрувати через ватно-марлевий фільтр і знову довести до кипіння. Середовище охолодити до температури 45-50°С і розлити в стерильні чашки Петрі шаром 4-5мм. Після застигання середу підсушити в термостаті при температурі (37 ± 1)°С протягом 40-60 хв. Готова середовище прозора або злегка опалесцююча блідо-рожевого кольору.
Термін зберігання
Середовище необхідно використовувати в день приготування. Зберігати до висівання у темряві.
Термін придатності та умови зберігання.
Термін придатності сухої середовища – 2 роки. Препарат необхідно зберігати в герметично закритій упаковці в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 2 до 25°С.
Транспортування.
Усіма видами критого транспорту при температурі від 2 до 25°С.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 633 ₴