Агар Сабуро (4% глюкози) — для культивування, виділення та ідентифікації патогенних грибів. Завдяки вмісту 4% глюкози спостерігається оптимальний ріст грибів. Середовище не містить агентів, які могли б селективно пригнічувати небажану мікрофлору, рН 5,6 пригнічує ріст бактерій; цей ефект може бути посилений екстремальним значенням рН (наприклад 3,5 або 10,0). Якщо необхідно ізолювати гриби з матеріалу сильно контамінованого бактеріями, слід додавати до середовища інгібуючі агенти, але одночасно зробити посів і на середовище без них. Для визначення Candida albicans рекомендується добавить100 мг/л трифенилтетразолийхлорида (Pagano з співавт., 1957-1958). Доповнення слід змішувати з середовищем при температурі близько 50°С після стерилізації.
Склад узгоджений з рекомендаціями USP ХХІІІ (1995) і EP II.
Склад
- Пептон — 10,0 г/л;
- Глюкоза — 40,0 г/л;
- Агар-агар — 15,0 г/л.
Приготування
Розчинити 65 г/л води, автоклавировать 15 хв при 121°С. Не перегрівати! рН 5,6±0,2 при 25°С. Середовище прозора, жовтувато-коричнева.
Проведення аналізу
Середовище інокуліруют у відповідності з інструкцією. Інкубація до 7 днів при 28°С аеробно.
Контроль якості
Тест-штами | Зростання |
---|---|
Trichophyton mentagrophytes | середній/ дуже хороший |
Trichophyton rubrum | середній/ хороший |
Microsporum gallinae ATCC 12108 | середній/ дуже хороший |
Trichophyton ajelloi | середній/ хороший |
Microsporum canis | хороший/ дуже хороший |
Geotrichum candidum DCM 1240 | хороший/ дуже хороший |
Aspergillus niger | хороший/ дуже хороший |
Penicillium commune ATCC 10428 | хороший/ дуже хороший |
Тест-штами АТСС | Инокулюм, КУО/мл | Виявлення, % |
---|---|---|
Candida albicans 10231 | 103-105 | ≥ 70 |
Candida albicans 2091 | 103-105 | ≥ 70 |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 546 ₴