Кошик
63 відгуків
promo_banner
+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Бутирометры для молока (жиромера)

250 ₴

Показати оптові ціни

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 11838
Бутирометры для молока (жиромера)
Бутирометры для молока (жиромера)В наявності
250 ₴
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
 
Найменування Артикул Ємність градуир. частини Діапазон вимірювання масової частки Ціна поділки
Бутирометр для молока 200053 0,75 мл 0-6% -0,1-
Бутирометр для вершків 200054 2,25 мл 0-40% -0,5-
ГОСТ 5867-90
Призначення і область застосування бутирометров

Бутирометры (жиромера) використовують для вимірювання об'єму жиру, який виділяється з молока в процесі визначення змісту жиру в молоці за спеціальною методикою.
L — Загальна висота бутирометра (мм)
D — Діаметр широкої частини бутирометра (мм)
Бутирометры для молока (жиромера)  

Визначення жиру в молоці. Жиромера ставлять в штатив, вливають 10 мл H2SO4 (пл. 1,81 -1,82), потім, злегка нахиливши прилад, за його стінці обережно нашаровують на кислоту 10,77 мл добре перемішаного молока (t° 20°), уникаючи змішування молока з H2SO4; додають 1 мл ізоамілового спирту.
Описаний порядок введення рідин в жиромера дотримуються суворо, намагаючись не змочити горлечко приладу. Закривають жиромера пробкою, угвинчуючи її так, щоб кругової виступ на пробці увійшов в нарізку горлечка. Пробка повинна бути сухою. Обернувши жиромера рушником (рідина і прилад сильно нагріті), беруть його за горло і, притримуючи пробку пальцем, струшують кілька разів до отримання в жиромера однорідної маси без пластівців. Поміщають жиромера (пробкою донизу на 5 хв у водяну баню з t° води 65-70°. Вийнявши жиромера з лазні, його насухо витирають, переводять виділився жир в шийку приладу, подвинчивая або вигвинчуючи пробку, вставляють прилад в гільзу центрифуги пробкою до окружності і центрифугують протягом 5 хв. зі швидкістю не менше 1000 об/хв. З центрифуги жиромера виймають, захоплюючи його за шийку, і знову поміщають у баню при тих же умовах. Вийнявши з лазні, насухо витирають і відраховують за шкалою, що виділився жир. Жиромера тримають лівою рукою, вертикально і проти світла, правою рукою утримує пробку приладу. Якщо стовпчик жиру знаходиться поза шкали, його переміщують пробкою доти, поки нижня межа стовпчика не співпаде з якоюсь довгою рисою шкали; відраховують від цієї риси число поділок до нижньої точки меніска стовпчика жиру. Око при цьому повинен бути на рівні верхньої межі стовпчика. Якщо жир не відокремився чітко від іншої рідини, що буває при недостатньому прогріванні в лазні або недостатньому центрифугуванні, визначення слід повторити.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Вид лабораторного посудуБутирометр
МатеріалСкло
Наявність пробкиНі
ОсноваСкло
Інформація для замовлення
  • Ціна: 250 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner