Кошик
63 відгуків
promo_banner
+380 (67) 383-80-09
+380 (96) 258-70-73
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Бутирометры для молока

250 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • В наявності
Бутирометры для молока
Бутирометры для молокаВ наявності
250 ₴
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
+380962587073
  • +380 (67) 383-80-09
  • +380 (96) 258-70-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Призначені для визначення масової частки жиру в молоці і молочних продуктах.
Визначення жиру в молоці. Жиромера ставлять в штатив, вливають 10 мл H2SO4 (пл. 1,81 -1,82), потім, злегка нахиливши прилад, за його стінці обережно нашаровують на кислоту 10,77 мл добре перемішаного молока (t° 20°), уникаючи змішування молока з H2SO4; додають 1 мл ізоамілового спирту.
Описаний порядок введення рідин в жиромера дотримуються суворо, намагаючись не змочити горлечко приладу. Закривають жиромера пробкою, угвинчуючи її так, щоб кругової виступ на пробці увійшов в нарізку горлечка. Пробка повинна бути сухою. Обернувши жиромера рушником (рідина і прилад сильно нагріті), беруть його за горло і, притримуючи пробку пальцем, струшують кілька разів до отримання в жиромера однорідної маси без пластівців. Поміщають жиромера (пробкою донизу на 5 хв у водяну баню з t° води 65-70°. Вийнявши жиромера з лазні, його насухо витирають, переводять виділився жир в шийку приладу, подвинчивая або вигвинчуючи пробку, вставляють прилад в гільзу центрифуги пробкою до окружності і центрифугують протягом 5 хв. зі швидкістю не менше 1000 об/хв. З центрифуги жиромера виймають, захоплюючи його за шийку, і знову поміщають у баню при тих же умовах. Вийнявши з лазні, насухо витирають і відраховують за шкалою, що виділився жир. Жиромера тримають лівою рукою, вертикально і проти світла, правою рукою утримує пробку приладу. Якщо стовпчик жиру знаходиться поза шкали, його переміщують пробкою доти, поки нижня межа стовпчика не співпаде з якоюсь довгою рисою шкали; відраховують від цієї риси число поділок до нижньої точки меніска стовпчика жиру. Око при цьому повинен бути на рівні верхньої межі стовпчика. Якщо жир не відокремився чітко від іншої рідини, що буває при недостатньому прогріванні в лазні або недостатньому центрифугуванні, визначення слід повторити.

Тип бутир.
Межа вимірювання змісту.жиру, %
Доп.погреш., %
Ціна поділки, %
Д/МОЛОКА
0 . . . 6,0
0,5
0,1
Інформація для замовлення
  • Ціна: 250 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner